Antifasiszta harci magazin és egyéb krónikák.

Stallone Magazin

Világnagy faszok sorozat I: punkok

2016. április 09. - Pelo Ren

A Stallone Magazin oknyomozó riportere ezen a héten annak járt utána, hogy miért faszok a punkok.
Kezdjük egy kis történelmi áttekintéssel: az első punkokat a hetvenes években fosták ki magukból a lepukkant angliai munkáscsaládok, ahol az apák alkoholisták, az anyák pedig kurvák voltak. A rommá kúrt vaginába befecskendezett megfáradt, rossz minőségű, alkohollal átitatott sperma "remek alapanyagot" szolgáltatott azokhoz a selejtes balfaszokhoz, akiket most punkokként ismerünk.

punks.pngkibaszott barmok

A punk mozgalmat (= egy csomó kakastaréjos barom pénzt kéreget az aluljáróban/köztereken), mint szélsőbal(fasz) társulási formát sokan egy lapon emlegetik a szélsőjobbos skinhead-ekkel és a szélsőközépen elhelyezkedő hippikkel. Noha az elvitathatatlan tény, hogy mindhárom csoport szinte kizárólag a szellemi fogyatékosokból meríti (tömegnek szerencsére aligha nevezhető) bázisát, markáns különbséget tudunk tenni közöttük:

  • Hippik: kibaszott seggfejek, akik azt hiszik, hogy ha virágot dugdosnak a puskákba, vagy a katonák seggébe, azzal bármire is hatással lehetnek, meg majd beköszönt a világbéke, stb. Szerencsére ez az embertípus már nagyjából kihalt, csupán néhány, a hippi-mozgalom ihlette zenés produkció képes még néhány szerencsétlen hülyét elszórakoztatni (Hair musical, Janett Joplin, Doors).

  • Skinhead-ek: kibaszott seggfejek, akik kopaszra nyírt fejjel hőbörögnek focimeccseken, csalnak el népszavazást és mennek neki mindenkinek, akik nem illenek bele a buzimentes szuperárja fantáziavilágukba. Tudományos kísérletek sora bizonyítja, hogy a spermakárosodás következtében az agresszióért felelős DNS szálak kétféleképpen módosulhatnak: a retardált egyedben erősíthetik a dühkitörésre való hajlamot (skinheadek), vagy akár teljesen el is nyomhatják azt (hippik).

  • Punkok: kibaszott seggfejek, akiknek - ellentétben a hippikkel és a skinheadekkel - még csak saját világképük/hitrendszerük sincs, egyszerűen csak élősködnek, eleinte a munkás szüleiken, majd miután otthonról kibasszák őket jön az utcai kéregetés fázis, végül vagy egy munkásszállón szopják a többi hajléktalant némi betevőért, vagy éhen döglenek.

A fentebb említett három szélsőséges csoportból nyilvánvalóan a punkok számítanak a legaljának, akik:

1. "The Exploited" (jelentése: kihasznált/kizsákmányolt) feliratú pólókban járkálnak, miközben egy kibaszott kiflit nem tudnának megvenni maguknak, ha nem pumpolnák a szüleiket, vagy az utcai járókelőket.

2. a fogyasztói társadalmat megvetik, de mégis el lehet adni nekik hét (!) különböző Sex Pistols válogatáslemezt úgy ("Flogging a Dead Horse", "Sex Pack", "The Great Rock N' Roll Swindle", "Kiss This", "Jubilee", "Sex Pistols", "Agents of Anarchy"), hogy közben az említett bandának összesen 1 db stúdiólemeze volt ("Never Mind the Bollocks"). Ilyen lehúzást tényleg csak a totál idiótákkal lehet megcsinálni.

3. a Nirvana nevű ultra primitív punk-rock formáció megszületéséhez is nagyban hozzájárultak, mely zenekar sikeresen elvitte a fókuszt az olyan valóban nagyszerű grunge bandákról, mint az Alice in Chains vagy a Pearl Jam. Ezért külön a kurva anyátokat, kedves taréjosok.

punk_nirvana.jpgNirvana - hivatalosan rock, de ugyanolyan fos, mint bármelyik punk banda

 A punkokat tehát joggal veti meg minden normális (vagy akár átlagos értelmi képességű) ember, ám mindenképp érdemes megemlíteni azt is, hogy ezeddig két punk együttes vállalta fel nyíltan, hogy tagjai retardáltak, az őszinte tükörbe nézést pedig mindkét esetben értékelte a közönség; köztük a finn Pertti Kurikan Nimipäivät csapatot eurovíziós továbbjutással, az amerikai Green Day-t pedig Grammy díjjal jutalmazták (más kérdés, hogy nem tudták átvenni, mivel nem találtak oda a díjátadó színhelyére).

punk_green_day.jpgGreen Day: az első, nyíltan retardált punk-banda

(szerkesztői megjegyzés: a magyar Burzsoá nyugdíjasok bár tipikus punk zenekarnak számít, komplex dalszövegeik és virtuozitásba hajló zenei megoldásaik révén a Stallone Magazin szerkesztőiből is őszinte elismerést váltottak ki).

A bejegyzés trackback címe:

https://stallonemagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr738567782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punk Balfasz 2017.11.03. 14:28:42

Ha ez egy vicc,akkor fantasztikusan sikerült :)
És a The Hansons 90-es évekbeli tinédzser pop zenekart betenni a Nirvanához ami főleg Grunge és nem punk rock,plusz a Greendayt párhuzama hozni a "keményvonalas" punkokkal,zseniális böszmeség XD

Paraphone 2017.11.04. 19:47:24

Nincs jelentősége, de: Janis Joplin.

nem várt fordulat 2017.11.05. 14:47:18

@Punk Balfasz: "Ha ez egy vicc,akkor fantasztikusan sikerült :)"

Fixen az :)

Egykicsipunkcsaj 2017.11.06. 18:20:37

1 eléggé hülye vagy..
2 ahogy el olvastam semmit nem tudsz szinte a punkokról
3 a punkoknak több féléje is van akiket te mondasz kérlek szépen a street punkok akik közül van aki dolgozik.. el borult elméd lehet tesó.. a Skinheadek pedig nem utálják a buzikat ;) max 1-2 rasszista és csak szólok a skinhead emberek nem raszisták teljesen más xD

Egykicsipunkcsaj 2017.11.06. 18:22:00

@Punk Balfasz: hidd el egyszer szerintem random jött egy ötlete hogy ahh milyen faszságot írjak és ez jött össze neki... sajnálom azt aki megszülte xDD

Kilarii 2017.12.13. 08:09:24

ez egy vicc -.-" semmit sem tud a punkokról..
süti beállítások módosítása