Antifasiszta harci magazin és egyéb krónikák.

Stallone Magazin

Az Európai Bíróság döntést hozott katolicizmus ügyben

2016. április 01. - Pelo Ren

Lényegében felmentő ítélet született a gyermekeket molesztáló katolikus papok ügyében ma, páneurópai idő szerint valamikor délelőtt az Európai Unió bírósági termében.
Mint az ismeretes, csak az elmúlt néhány évtizedben ezrével kerültek nyilvánosságra a katolikus egyház pedofil botrányai, legutóbb épp Pannonhalmán.

european-court-of-justice.jpg

A bírósági ítélet egyértelműen kimondta (idézünk az ítéletből):

"A katolikus egyház berkein belül történt szexuális és egyéb jellegű visszaélések kizárólag az egyházra tartoznak, ezek törvényi úton történő szankcionálása a vallásszabadság súlyos megsértésének tényállását merítenék ki (indoklás: mivel egyrészt nem egy-egy elszigetelt esetről van szó, másrészt a molesztáláson rajtakapott papokat sem szokta az egyház sem kiközösíteni, sem büntetni, kimondhatjuk, hogy gyakorlatilag a katolicizmus részének tekinthetőek ezek a speciális vallási rítusok). Különben is, aki nem akarja, hogy megerőszakolják, minek megy katolikusnak?" - áll a jogerőre emelkedett indoklásban.

A döntés kihirdetése után ezrek ünnepeltek a Vatikán főterén megrendezett zenés-táncos mulatságon, ahol a talpalávalót a Rózsaszín Pitbull nevű keresztény rock zenekar szolgáltatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://stallonemagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr448550930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása